Srijeda, 28 Veljača 2024
Hrvatska vaterpolska reprezentacija se plasirala na Olimpijske igre u Parizu

Hrvatska vaterpolska reprezentacija se plasirala na Olimpijske igre u Parizu

Pobjedom protiv Kine u osmini filana Svjetskog prvenstva u Dohi Hrvatska vaterpolska reprezentacija se plasirala na Olimpijske igre u Parizu čime je ostvaren  prvi i osnovni cilj Barakuda na ovom natjecanju. Uvjerljiva pobjeda protiv Kine 22:4 treća je na Svjetskom prvenstvu (nakon pobjeda protiv Australije i Južne Afrike te poraza od Španjolske).

– To je ono što smo željeli. Godinu dana smo lagano strepili hoćemo li, kada ćemo, gdje ćemo se plasirati… Prvo ne u Fukuoki, pa ne u Zagrebu i Dubrovniku. Evo, sad smo to napokon potvrdili. Rekao sam već da Hrvatska mora biti na olimpijskim igrama. To je ono što pripada našoj reprezentaciji. Ovo je ipak neko olakšanje sad, ali ćemo pokušati napraviti sve da ovaj turnir završimo na najbolji mogući način. Međutim, prvi cilj je ostvaren i idemo dalje - rekao je izbornik Ivica Tucak.

Za prolazak u polufinale Barakude će igrati protiv Srbije, u četvrtfinalu koje je na rasporedu u utorak poslijepodne.

– Hrvatska - Srbija je vaterpolski klasik koji traje i takav vrijedi više desetljeća. Dvije reprezentacije koje su ostavile trag u svjetskom vaterpolu. Imamo maksimalni respekt prema Srbiji kao suparniku. Možda su rezultatima malo ‘zapeli’ zadnje 2-3 godine, ali oni su ipak aktualni olimpijski pobjednici. Čini mi se da je u toj momčadi ovdje ipak čak 6 zlatnih olimpijaca iz Tokija, a na to ne treba više što onda za dodati. No, imam vjere kako mi njih možemo pobijediti, imamo i snagu za to, ali ćemo isto tako morati odigrati na 100% svojih mogućnosti - poručio je Tucak.

Izvor i slika; HVS

  • Autor: Župski portal - zupcica.hr