Srijeda, 28 Veljača 2024
Turnir župskih mjesta; Danas treće kolo po skupinama, igra se sedam utakmica

Turnir župskih mjesta; Danas treće kolo po skupinama, igra se sedam utakmica

Na Turniru župskih mjesta sve utakmice trećeg kola, posljednjeg po skupinama odigrat će se danas.

Program počinje u 16:30 sati utakmicom Popolica - Mljekara/Blato. Popolici za ostanak u turniru treba čudo, uz očekivanu pobjedu Brašine protiv Pod Petrače, dalje bi mogli jedino u krugu momčadi s tri boda, a za to im treba pobjeda protiv Mljekare/Blato od tri i više golova razlike. Ekipi s Mljekare pobjeda donosi drugo mjesto u skupini.

Druga utakmica Mišići/Zona - Krstac/Trgovište direktno odlučuje o trećem mjestu u skupini A, tko će u repesaž, a za koga turnir završava.

U susretu Pod Petrače i Brašine jedino veliko iznenađenje i pobjeda Pod Petrače može utjecati na poredak u skupini D.  Pobjeda Pod Petračanima može donijeti i prvo mjesto u skupini (bolji međusobni omjer), a moguće je i zatvaranje kruga od tri ekipe sa šest bodova.

U skupini B igraju Brgat - Soline/Plat te Fix Čibača - Postranje. Brgatu za ostanak u turniru igra samo pobjeda.  Soline/Plat su vjerojatno u razigravanju, jer bez obzira na današnje ishode ne mogu biti prve (Fix Čibača bolja međusobno) osim u krugu tri momčadi s šest bodova, a da bi ispali trebali bi od Brgata izgubiti nerealnih 7 razlike. Postranje pobjedom protiv prvaka može i do prvog mjesta u skupini, a današnjim porazom uz pobjedu Brgata može i ispasti.  Fix Čibači za prvo mjesto treba pobjeda, u slučaju poraza idu u razigravanje za četvrtfinale.   

"Gradski derbi" Gornje i Mini Čibače odlučuje o pobjedniku skupine A. Isti slučaj je i u posljednjoj utakmici večeri između Bjelica i Čelopeka. U skupini C treća je Brašina Young Boys koja je voljom ždrijeba prošla dalje iako je obje utakmice izgubila.

  • Autor: Župski portal - zupcica.hr