Četvrtak, 16 Rujan 2021
Župske nogometašice u Varaždinu odigrale prvu službenu utakmicu u Drugoj hrvatskoj ligi i izgubile od Varteksa

Župske nogometašice u Varaždinu odigrale prvu službenu utakmicu u Drugoj hrvatskoj ligi i izgubile od Varteksa

Povijesni dan za župski ženski nogomet - ŽNK Župa dubrovačka je odigrala prvu službenu nogometnu utakmicu u Drugoj hrvatskoj ligi – skupina "A". Na put u Varaždin je  krenulo 12 igračica s trenerom Miljenkom Meštrovićem, četiri igračice nisu mogle putovati, a na prvo gostovanje župske nogometašice su krenule i bez zamjene za vratarku što je na kraju rezultiralo visokim porazom.

Puno iskusnije nogometašice domaćeg Varteksa su u ovoj utakmici bile prejak protivnik za Župke i uvjerljivo slavile s 10:0 (4:0).

- Početak utakmice je bio loš, nakon pet minuta primamo gol, a u zatim se nismo baš najbolje snašli. U nastavku imamo par izglednih prilika koje nismo iskoristili, a iskusnije Varaždinke do poluvremena nam postižu još tri gola. U drugi dio krećemo dobro, imamo dobru priliku, ali njihova vratarka odlično brani. Nakon toga se ozlijedila naša vratarka Matea Zelen, što se osjetilo na rezultatu i domaćin postiže još šest golova. I u drugom poluvremenu stvaramo nekoliko dobrih prilika koje nažalost nismo iskoristili - rekao je trener Miljenko Meštrović.

ŽNK Župa dubrovačka je u Varaždinu nastupila u sastavu; Matea Zelen, Elizabeta Batistić, Tea Šućur, Nora Radoš, Marta Prce, Antea Duplica, Nina Radić, Petra Ančić, Nikolina Šilježar, Marija Barišić, Nika Viđen, Lea Obšivač.

Prvu službenu domaću utakmicu ŽNK Župa dubrovačka će  odigrati u nedjelju, 19. rujna i to u Kupu Hrvatske. Gošće su im igračice splitskog Hajduka, ekipa koja je do nedavno nastupala pod imenom ŽNK Marjan, ali je  zalaganjem predsjednika splitskog kluba Župljanina Lukše Jakobušića nedavno ušla u Hajdukovu obitelj.

 

  • 71. Dubrovačke Ljetne Igre