Ponedjeljak, 11 Prosinac 2023
Iva Oberan brončana na Grand Prixu u Tadžikistanu "Znam da sam mogla bolje, ali medalja je medalja"

Iva Oberan brončana na Grand Prixu u Tadžikistanu "Znam da sam mogla bolje, ali medalja je medalja"

U Tadžikistanu se od 2.-4. lipnja održava IJF Grand Prix na kojem je najbolja župska sportašica Iva Oberan došla do brončane medalje u kategoriji -63 kg. Iva je u prvoj borbi slavila protiv Ruskinje Dali Liluashvili, zatim u golden scoru izgubila od Austrijanke Lubjane Piovesane. U repesažu iponom slavi protiv Dane Pohl iz Njemačke, a u borbi za broncu na isti način pobjeđuje Amine Belkadi iz Alžira.

- Jako dug dan prije svega, krenulo je jako. Prvo kolo sam imala staru poznanicu Ruskinju od koje sam izgubila prošli puta, odnosno predstavnicu individualnih sportaša koju sam brzo završila ipponom. U četvrtfinalu sam na izgubila od Austrijanke te me ta borba poslala u repasaž gdje sam dobila Njemicu. Borbu za broncu sam imala protiv predstavnice Alžira Belkadi, dosta nezgodna natjecateljica, međutim uspjela sam nametnuti svoj gard i iskoristiti i njenu grešku te je primiti u zahvat držanja. Jako sam zadovoljna današnjim danom iako znam da sam mogla bolje i trebala bolje, medalja je medalja, nastavljamo dalje - rekla je Iva za Judo.hr.

U istoj kategoriji zlatno odličje je osvojila druga hrvatska predstavnica Katarina Krišto (JK “Dalmacijacement” - Kaštel Sućurac).

  • Autor: Župski portal - zupcica.hr
  • zagonetka_pobjede