Ponedjeljak, 11 Prosinac 2023
Iva Oberan na Svjetskom prvenstvo u Dohi izgubila od stare poznanice Lare Fazliju s Kosova

Iva Oberan na Svjetskom prvenstvo u Dohi izgubila od stare poznanice Lare Fazliju s Kosova

Iva Oberan je jučer nastupila na Svjetskom prvenstvo u Dohi. U prvom kolu bila je slobodna, u drugom kolu čekala ju je stara poznanica Lara FAZLIU (KOS), koja je u prvoj borbi savladala Nadiu Matchiko GUIMENDEGO (CAF). Iva je sjajno ušla u borbu, govor tijela nagovještavao je pobjedu, a nedugo zatim uslijedila je i prva opomena za natjecateljicu s Kosova. Nastavila je Oberan raditi svoju borbu, no jedan napad Fazliu je predvidjela te kontrirala predstavnicu Hrvatske odnosno poentirala wazari koji je zadržala do kraja borbe.

- Kosovarka je vrhunska judašica, jako je nezgodna, znamo da je Iva nezgodna njoj. Mislim da smo složili dobru taktiku, da je Iva ušla dobro u borbu, Kosovarka je dobila kaznu zbog neaktivnosti. U jednom kontaktu je Iva napala, tu se natjecateljica Kosova uspjela bolje snaći i sačuvati to vodstvo do kraja borbe. Borba je bila neizvjesna, bilo je prilika i s jedne i s druge strane, mislim da je mali detalj napravio razliku tko će pobijediti, ovo prilikom to nije bila Iva – započeo je glavni trener muških reprezentacija Mateo SEMIZ.

- Ovo je svjetsko prvenstvo, sve su vrhunski borci nema prostora za greške. S druge strane treba se tražiti prilika, posebno da se ima dobar gard, treba tražiti pobjedu, vjerovati u nju. Onda u takvoj situaciji ako si kvalitetan u većini slučajeva ćeš pobijediti, ali ne pita se svaki puta tebe. Mislim da je Iva imala ok nastup, da je radila sve što je trebala. U ovoj situaciji bila je bolja Kosovarka, ali ako ovako bude radila dalje, ne sumnjam da će nastaviti s rezultatima – dodao je za kraj Semiz.

- Već u drugom kolu sam "naletjela" na staru poznanicu, Lauru Fazliu, do sada smo imale rezultat 2:2 tako da sam znala da ju mogu dobiti, ali znala sam da će biti dosta zahtjevna borba. Mislim da sam korektno odradila, napravila sam grešku što me koštalo svjetskog prvenstva, najmanja sitnica se plaća. Stvarno mi je jako žao što sam već u drugom kolu završila nastup na SP-u, ali evo nastavljamo dalje i nadam se nekim boljim rezultatima. Mislim da sam s trenerom dosta dobru taktiku složila, opet kao što kažem, ona je dosta iskusna. Bila je druga na Mastersu krajem prošle godine. Moja je greška, nije ništa drugo, takve male greške se na ovim natjecanjima skupo plaćaju  – kazala je Oberan.

CROJUDO

  • Autor: Župski portal - zupcica.hr
  • zagonetka_pobjede