Ponedjeljak, 11 Prosinac 2023
Iva Oberan brončana na IJF Grand Prixu u Portugalu "Presretna sam što sam godinu otvorila ovako dobrim rezultatom"

Iva Oberan brončana na IJF Grand Prixu u Portugalu "Presretna sam što sam godinu otvorila ovako dobrim rezultatom"

Iva Oberan natjecateljsku 2023. godinu otvara novim uspjehom, brončanom medaljom na IJF Grand Prixu u Portugalu. U eliminacijskim borbama nakon što je prvo kolo bila slobodna, Iva je upisala pobjede protiv Nadije Matchiko Guimendego (CAF), Esmigul Kuyulove (KAZ). U četvrtfinalu gubi borbu od kasnije osvajačice zlatnog odličja Barbare Timo (POR), da bi se vratila pobjedom kroz repasaž nad Florentinom Ivanescu (ROU).

U borbi za brončanu medalju pobijedila je 29-godišnju predstavnicu Venezuele Anriquelis Barrios nakon gotovo devet minuta borbe. Koliko je težak zadatak imala Oberan govori činjenica da je danas savladala natjecateljicu koja je pozicionirana treća na svjetskoj rang ljestvici.

- Stvarno sam jako sretna što sam ponovno došla do medalje u Portugalu, naime prošle godine sam osvojila prvu medalju baš na Grand Prixu u Almadi kada sam bila srebrna. Ne mogu biti zapravo ne zadovoljna jer brojke govore same za sebe, 550 natjecatelja, nevjerojatno jak turnir. Što se tiče borbe za brončanu medalju, izuzetno teška i iskusna natjecateljica ali trener i ja smo pripremili dobru taktiku i evo na kraju se isplatilo. Stvarno mogu biti presretna da sam godinu otvorila ovako jako dobrim rezultatom - rekla je Iva Oberan u izjavi koju prenosi judo.hr.

foto: judo.hr/IJF

  • Autor: Župski portal - zupcica.hr
  • zagonetka_pobjede