Utorak, 07 Srpanj 2020
U župskom vrtiću danas boravilo 150 polaznika, 30 posto od ukupnog broja upisane djece

U župskom vrtiću danas boravilo 150 polaznika, 30 posto od ukupnog broja upisane djece

Sukladno novim epidemiološkim mjerena koje su stupile na snagu danas, ovaj ponedjeljak Dječji vrtić Župa dubrovačka je primio 150 djece, što je nešto manje od 30 posto od ukupnog broja upisanih u pedagošku 2019./2020. godinu.

Boravak u vrtiću je i dalje organiziran uz poštivanje epidemioloških mjera, obavezno je mjerenje tjelesne temperature beskontaktnim toplomjerom na samom ulazu, sve djece i djelatnika. Također se primjenjuju i ostale epidemiološke mjere kao što je prolazak kroz dezinfekcijsku barijeru, što češće pranje ruku djece te dezinfekcija i pranje ruku djelatnika, boravak djece na svježem zraku, pojačana higijena svih prostora i didaktike.

- Svi djelatnici vrtića su na radnom mjestu. Jedan dio odgojiteljica provodi odgojno-obrazovni rad u skupinama, dok su druge odgojiteljice dežurne jer je Provedbeni plan prema uputama koncipiran tako da roditelji ne ulaze u ustanovu. Rad se odvija u 14 odgojno-obrazovnih skupina raspoređenih u dva objekta, u Centralnom objektu, te prostorima Stare općine.

Vjerujemo da će se ovaj broj djece povećavati u narednom periodu, a kako se bude povećavao broj djece tako ćemo otvarati i ostale objekte. Dječji vrtić Župa dubrovačka kontinuirano prima prijave djece za povratak u vrtić na način da se roditelji jave minimalno jedan dan ranije na već prethodno navedene brojeve telefona (020/485-029; 020/487-374, 020/486-712), e-mail adresu vrtića (Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.) ili prijavljuju svoj dolazak odgojiteljicama, zbog organizacije rada i rasporeda djeteta u odgojno-obrazovnu skupinu - poručila je Marija Jelić ravnateljica župskog vrtića.