Ponedjeljak, 11 Prosinac 2023
Rezultati akcije pojačanog nadzora mopeda i motocikla i osobnih prometnih sredstava

Rezultati akcije pojačanog nadzora mopeda i motocikla i osobnih prometnih sredstava

Tijekom akcije prometne policije koja je u četvrtak, 13. srpnja, provedena na prometnicama Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, posebno usmjerena na vozače mopeda i motocikala koji su na našim prometnicama zastupljeni u velikom broju, sankcionirano je  ukupno 67  osoba, od kojih su njih 57 bili vozači mopeda i motocikla.

Najčešće uočeni i sankcionirani prometni prekršaji bili su nepropisno pretjecanje ili obilaženje (37) i ne korištenje ili nepropisno korištenje zaštitne kacige (10).
Od ostalih sankcioniranih prometnih prekršaja izdvajamo tehničku neispravnost motornog vozila, vožnju prije stjecanje prava na upravljanje motornim vozilima i vožnju motocikla prije upisa položene kategorije u vozačku dozvolu.

Vozači mopeda i motocikala su vrlo često izloženi prometnim nesrećama, što zbog svojih pogrešaka, a što zbog grešaka drugih sudionika u prometu i zato je važno da tijekom vožnje koriste zaštitnu opremu i da se pridržavaju prometnih pravila kako bi se na taj način zaštitili od težih stradavanja.  

Ovakvim akcijama se želi skrenuti pozornost upravo na njihovu ranjivost i zato će policija nastaviti s provođenjem ovakvih i sličnih preventivno-represivnih aktivnosti.  
 

  • Autor: Župski portal - zupcica.hr
  • zagonetka_pobjede