Četvrtak, 20 Veljača 2020
Skupština Lovačkog društva Župa;  Lovorko Klešković ponovo izabran za predsjednika (FOTO)

Skupština Lovačkog društva Župa; Lovorko Klešković ponovo izabran za predsjednika (FOTO)

Na izbornoj skupštini Lovačkog društva Župa održanoj sinoć u Domu na Donjem Brgatu, za predsjednika društva u trećem mandatu je potvrđen Lovorko Klešković. Za dopredsjednika je izabran Marko Herco, a za tajnika dosadašnji tajnik Nikola Nadramija.

U izvješću o prošlogodišnjem radu Klešković je istaknuo da Lovačko društvo Župa trenutno broji 163 lovca, od čega je 47 počasnih i pet veterana.

U 2019, godini društvo je nabavilo 100 odraslih fazana u dobi od devet mjeseci koji su u listopadu ispušteni u lovište, većina njih u polje ispod Postranja, a manji dio na Petrači Brgatu i Platu. U svibnju su nabavili i šest parova zečeva.

Nad društvom su mu protekloj godini proveden dva inspekcijska nadzora u kojima je inspektor nije našao zakonskih povreda u vođenju društva.

Od lovno gospodarskih objekata društvo je u prošloj godini privelo svrsi biojamu za neškodljivo uklanjanje lešina uginulih životinja , kao i nusproizvod od divljih svinja  nakon odrobljavanja koja se nalazi kod streljane društva iznad kamenoloma Dubac. Radilo se i na održavanju postojećih pojilica, te puteva i staza kroz lovište.

Izvješće o radu sportske sekcije društva je podnio tajnik Nikola Nadramija, te istaknuo kako su strijelci Lovačkog društva Župa dubrovačka kroz četiri kola Županijskog prvenstva osvojili su prvo mjesto u lovnom  Ivica Miloslavić - Ićo, Đuro Šabadin, Nikša Miloslavić - Ćuće i Alen Franić.

U pojedinačnoj konkurenciji Nikša Miloslavić - Ćuće je osvojio drugo mjesto, a Alen Franić četvrto, čime su stekli pravo sudjelovanja na Državnom prvenstvu kao predstavnici Lovačkog saveza županije na kojem su se lovci iz naše županije nakon dugo vremena popeli na pobjedničko postolje i osvojili odlično treće mjesto.

Po tradiciji, prije skupštine u crkvi Svete Ane u 17:30 sati služena je misa za preminule lovce, a nakon radnog dijela skupštine lovci u Domu na Donjem Brgatu proveli ugodno druženje uz večeru koje je potrajalo do kasnih večernjih sati.