Ponedjeljak, 11 Prosinac 2023
Dolijao mladi motociklist koji je gasiranjem mjesecima remetio mir građana na području Grada i Župe

Dolijao mladi motociklist koji je gasiranjem mjesecima remetio mir građana na području Grada i Župe

Policijski službenici Postaje prometne policije Dubrovnik su u večernjim satima u srijedu, 23. kolovoza, u mjestu Lozica, uočili motocikl bez registarske oznake na kojem se nalazio vozač i putnica. Iako su zvučnim i svjetlosnim signalima pokušali zaustaviti motocikl, isti je nastavio vožnju čineći pri tom niz prometnih prekršaja, ali je sustignut i zaustavljen u mjestu Zaton.

Prometnom kontrolom je utvrđeno kako motociklom, kojem je valjanost prometne dozvole istakla krajem 2020. g,  upravlja maloljetnik koji nema položen vozački ispit za kategoriju vozila kojim je upravljao.

Osim toga, kod maloljetnika je pronađena i manja količina marihuane.

Maloljetnik je odveden u prostorije policije, gdje je, uz prisustvo majke, testiran na droge te je utvrđeno kako je pozitivan na prisutnost marihuane u organizmu.

Također je utvrđeno kako je spomenuti maloljetnik tijekom posljednjih nekoliko mjeseci remetio noćni mir građana vozeći motocikl na kojem je napravio preinake u ispušnom sustavu (auspuhu) čime se tijekom vožnje stvara velika buka, a o čemu je policija zaprimila veći broj dojava građa s područja  Dubrovnika, Mokošice, Župe dubrovačke i Rijeke dubrovačke.

Zbog niza počinjenih prometnih prekršaja, odnosno zbog ne postupanja po znakovima policije, ne postupanja po prometnim znakovima, nepropisnog pretjecanja, vožnje nepropisnom brzinom, zbog ne kretanja sredinom kolničke trake, vožnje bez upisane položene kategorije u vozačku dozvolu, vožnje neregistriranog motornog vozila i bez valjane prometne dozvole,  kao i zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga te Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira protiv spomenutog maloljetnika slijedi optužni prijedlog.

  • Autor: Župski portal - zupcica.hr
  • zagonetka_pobjede