Ponedjeljak, 11 Prosinac 2023
Policija pretragom kuće u Cavtatu koju koristi 49-godišnji hrvatski državljanin pronašla marihuanu

Policija pretragom kuće u Cavtatu koju koristi 49-godišnji hrvatski državljanin pronašla marihuanu

Temeljem prethodno prikupljenih operativnih informacija, policijski službenici Službe kriminalističke policije obavili su pretragu obiteljske kuće u Cavtatu, koju koristi 49-godišnji hrvatski državljanin i pronašli zasađenu indijsku konoplju i sušenu marihuanu.

Pretraga je obavljena temeljem naredbe Općinskog suda u Dubrovniku, a pronađeno je i uz potvrdu oduzeto ukupno 332 grama marihuane i 12 stabljika indijske konoplje visine od 74 – 191 cm koje su bile posađene u neposrednoj blizini kuće.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni drogu sadio, sušio i pripremamo kako bi je dalje preprodavao krajnjim korisnicima, odnosno konzumentima.

Osim droge, u spavaćoj sobi su pronađene tri amfore koje se smatraju zaštićenim kulturnim dobrom, a za koje je utvrđeno kako ih je osumnjičeni izronio iz mora.

Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama i kazneno djelo nedozvoljenog obavljanja istraživačkih radova i prisvajanje kulturnog dobra, osumnjičeni 49-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

  • Autor: Župski portal - zupcica.hr
  • zagonetka_pobjede