Ponedjeljak, 11 Prosinac 2023
Deset prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama, policija poduzela 890 represivnih mjera

Deset prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama, policija poduzela 890 represivnih mjera

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je ukupno 18 prometnih nesreća, od kojih je deset prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama u kojima su tri osobe teško, a devet osoba je lakše ozlijeđeno, dok je s materijalnom štetom zabilježeno osam prometnih nesreća.  

Provodeći mjere kontrole prometa, policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 890 represivnih mjera od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te je tako 418 osoba sankcionirano zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 61 mjera je poduzeta prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, a 38 osoba je prekršajno sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju. Zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje sankcionirano je 15 osoba.

Od ostalih prekršaja izdvajamo 84 mjere poduzete zbog nepropisnog pretjecanja i 82 mjere poduzete zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja.   

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je na Korčuli

Najveća koncentracija alkohola od 2,81 g/kg izmjerena je 34-godišnjaku koji je  zaustavljen prilikom redovne kontrole prometa u večernjim satima u subotu, 29. srpnja  u mjestu Vela Luka. Vozač, koji je upravljao prijevoznim sredstvom „QUAD“ splitskih registarskih oznaka je isključen iz prometa i smješten je u prostorije policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva, nakon čega je prekršajno sankcioniran novčanom kaznom od 1320 Eura i izrečena mu je zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „F“ kategorije u trajanju od 3 mjeseca.

Najveća novčana kazna izrečena je na Korčuli

Najveća novčana kazna izrečena je 27-godišnjem vozaču koji je zaustavljen prilikom redovne kontrole prometa dana 29. srpnja u večernjim satima u Veloj Luci. Vozač je zatečen kako upravlja prijevoznim sredstvom „QUAD“ splitskih registarskih oznaka za vrijeme dok mu je vozačka dozvola oduzeta, odbio je ispitivanje na prisutnost droga u organizmu dok je izvršenim ispitivanjem alkoholiziranosti utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od 1,70 g/kg. Vozač je smješten u prostorije policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva, te je prekršajno sankcioniran novčanom kaznom u iznosu od 3960 Eura. Također je vozaču izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima „F“ kategorije u trajanju od 9 mjeseci, što je najveća novčana kazna u proteklom tjednu.

  • Autor: Župski portal - zupcica.hr
  • zagonetka_pobjede