Ponedjeljak, 11 Prosinac 2023
Uz 32. godišnjicu pogibije položeni vijenci za stradale branitelje na Bosanci

Uz 32. godišnjicu pogibije položeni vijenci za stradale branitelje na Bosanci

Predstavnici Grada Dubrovnika, Dubrovačko-neretvanske županije i Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, udruge roditelja poginulih branitelja i dragovoljaca Domovinskog rata kao i obitelji poginulih branitelja te njihovi suborci kod spomen obilježja na Bosanci položili su vijenac i zapalili svijeću u znak sjećanja na sedmoricu poginulih dubrovačkih branitelja koji su prije 32 godine stradali na području Bosanke.

Počast stradalim hrvatskim braniteljima odao je izaslanik potpredsjednika Vlade i ministra hrvatskih branitelja Toma Medveda, Jozo Šerić.

Riječi blagoslova i molitvu izrekao je policijski kapelan fra Ivica Kyril Pavlović.

U obrani Bosanke živote su 9. studenog 1991. izgubili dubrovački branitelji Vedran Ivošević, Hamdija Kovač, Mario Pezzi, Franci Lazibat, Željko Raguž i Antonio Vatović, dok je Željko Putica stradao 23. listopada, također u blizini Bosanke.


32. godišnjicu odavanja počasti poginulim braniteljima na mjestu njihove pogibije organiziraju Grad Dubrovnik, Policijska uprava dubrovačko-neretvanska, Udruga roditelja poginuh branitelja Domovinskog rata Dubrovnik, a nastavit će se u nedjelju, 12. studenog u 10 sati kod spomena obilježja u Komolcu te u 12 sati na Strinčjeri.

  • Autor: Župski portal - zupcica.hr
  • zagonetka_pobjede