Srijeda, 08 Travanj 2020
Blagdansko vrijeme bez teže prometne nesreće, najveći rezultat akcije "Ako piješ ne vozi, samo nazovi"

Blagdansko vrijeme bez teže prometne nesreće, najveći rezultat akcije "Ako piješ ne vozi, samo nazovi"

Tijekom mjeseca prosinca 2019. godine, Udruga Sigurnost u prometu i Plavi taxi Dubrovnik, proveli su pilot projekt „AKO PIJEŠ NE VOZI, SAMO NAZOVI.

Radi se o projektu u kojem su sudjelovala dva volontera s dva službena automobila PLAVOG TAXI-a, koja su dežurala vikendom, subotom na nedjelju i na poziv u vremenu od 00 – 02 sati prevozili pripite vozače kućama. Ovaj pilot projekt se provodio tijekom četiri vikenda u mjesecu prosincu 2019. Cilj navedenog projekta je bilo ukazati na štetnost upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola pogotovo u ono pred blagdansko doba godine, kako bi se izbjegle prometne nesreće s uzrokom vožnje pod utjecajem alkohola, posebice one najteže sa smrtnim ishodom.

Po završetku navedenog pilot projekta možemo reći da je isti pokazao iznimne rezultate i interes građana. Tako imamo podatke da su 23 vozaca pod utjecajem alkohola na telefonski poziv prevezena na kućne pragove s volonterima Plavog taxia.

Isto tako najveći rezultat navedene akcije je taj što se u predblagdansko i blagdansko vrijeme nije dogodila teža prometna nesreća.  S obzirom na gore navedeno projekt se nastavlja i tijekom siječnja 2020.godine - navodi se u priopćenju koje u ime Udruge Sigurnost u prometu potpisuje Denis Pavela.