Srijeda, 28 Veljača 2024
Turistička zajednica županije na sajmovima Salon des Vacances u Bruxellesu i FESPO u Zurichu

Turistička zajednica županije na sajmovima Salon des Vacances u Bruxellesu i FESPO u Zurichu

Turistička zajednica Dubrovačko-neretvanske županije nastupa na sajmu Salon des Vacances čije se 65. izdanje održava od 1.-4. veljače 2024. godine u izložbenom prostoru Bruxelles Expo.

Na ovom sajmu štand od 40m2  dijele turističke zajednice Dubrovačko-neretvanske, Splitsko-dalmatinske, Zadarske, Šibensko-kninske, Ličko-senjske županije, Kvarnera, Grada Zagreba i predstavništvo Hrvatske turističke zajednice u Bruxellesu.  

Sajam Salon des Vacances svake godine ima istaknute drugačije teme koje s jedne strane podižu svijest među izlagačima i posjetiteljima, a s druge strane posjetiteljima nude priliku da bolje upoznaju DNK svoje sljedeće destinacije za odmor.

Ovogodišnje teme su:
Najbolji u turističkom smještaju
Medeni mjesec i godišnjice vjenčanja
Zen, blagostanje i eko-odgovornost na odmoru

Ovogodišnja zemlja partner je Maroko.

Turisti iz Belgije su u 2023. godini ostvarili 28.021 dolazak i 86.125 noćenja u odredištima Dubrovačko-neretvanske županije.


U istom terminu se održava i sajam FESPO u izložbenom prostoru Messe Zurich na kojem nastupaji Turistička zajednica Dubrovačko-neretvanske županije i Turistička zajednica Grada Dubrovnika.

Hrvatska je zemlja partner sajma FESPO!

Na štandu Hrvatske turističke zajednice od 170 m2 brojni su suizlagači, a pripremljen je i izuzetno bogat program događanja tijekom sva četiri radna dana.

Vitezovi iz Sinja, sinjske mažoretkinje, gradska glazba Sinj i KUD Peruča održat će zabavno-glazbeno-scenski program. Otok Rab će se predstaviti kroz lokalne gastronomske zalogaje, dok će Splitsko-dalmatinska županija ponuditi Dalmatinsku marendu uz vino i glazbu. Dubrovačko-neretvansku županiju i Grad Dubrovnik prezentirat će barmeni s posebno kreiranim koktelima od likera ruže i lavande.
Šibensko-kninsku županiju predstavljat će KUD Koledišće Jezera, a Grad Zagreb prezentirat će Old Pilots Gin. Zadarska županija posjetiteljima će predstaviti Pašku narodnu nošnju i degustaciju Paškog sira. Hrvatska turistička zajednica i Hrvatska gospodarska komora posjetiteljima će ponuditi degustaciju Hrvatskih vina i sira.

Uz spomenute turističke zajednice suizlagači su i: Arena Hospitality Group, Croatia Airlines, Croaticum, ID Riva, NP Brijuni, NP Plitvička jezera, PP Biokovo i Valamar.

Turisti iz Švicarske su u 2023. godini ostvarili 24.706 dolazaka i 82.313 noćenja u odredištima Dubrovačko-neretvanske županije.    

                

  • Autor: Župski portal - zupcica.hr