Četvrtak, 27 Siječanj 2022
Pero Radić među osam hrvatskih studenata koji su završili Huaweijev "Seeds for the Future" program

Pero Radić među osam hrvatskih studenata koji su završili Huaweijev "Seeds for the Future" program

Završio je još jedan globalni Seeds for the Future edukacijski program kojeg Huawei u Hrvatskoj provodi već treću godinu za redom, a u kojemu je tijekom osmodnevnog programa osam studenata preddiplomskih i diplomskih studija iz Hrvatske od vrhunskih stručnjaka učilo o poslovanju Huaweija te o naprednim tehnologijama kao što su 5G, umjetna inteligencija i računarstvo u oblaku. Nastavak je to suradnje Huaweija i Hrvatske koja se provodi na temelju dva Memoranduma o razumijevanju i suradnji iz 2019. godine koji su sklopljeni sa Središnjim državnim uredom za razvoj digitalnog društva.

Među među osam hrvatskih studenata je bio i župski student Pero Radić s diplomskog studija Informacijsko i programsko inženjerstvo na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu.

– Prijavio sam se na Seeds for the Future jer sam htio proširiti svoja znanja, a čuo sam i jako dobra iskustva prijašnjih generacija. Ono što mogu vidjeti već sada jest da su mogućnosti zaista ogromne, a IT industrija raste sve brže. Hvala Huaweiju na prilici da naučimo ponešto i o kineskoj kulturi, a nadam se da ćemo imati prilike raditi na i nekim budućim projektima – reklao je Pero Radić.

Izvor; Lider media

  • Autor: Župski portal - zupcica.hr