Ponedjeljak, 11 Prosinac 2023
60 godina Hitchcockovih Ptica, prvi hrvatski film rađen u 3D tehnologiji - Cvrčak i Mravica

60 godina Hitchcockovih Ptica, prvi hrvatski film rađen u 3D tehnologiji - Cvrčak i Mravica

S početkom nove godine u kino Visiu vraća se program kinoteke ponedjeljkom i to filmskim opusom majstora žanra, kultnog britanskog redatelja Alfreda Hitchcocka.  Ciklus otvara njegovo remek djelo Ptice, film koji obilježava 60 godina od svoje prve pojave na velikom ekranu.  Ptice se inače navode kao prijeloman trenutak Hitchcockova stvaralaštva u kojem napušta područje čiste realnosti, te predstavljaju i prekretnicu kinematografije tog vremena čiji se utjecaj osjeća i danas.

Za one najmlađe ovaj tjedan u kina stiže do sada najambiciozniji hrvatski filmski projekt,  animirani film Cvrčak i Mravica. Prvi hrvatski film rađen u 3D tehnologiji, stvaran 13 godina i uz sudjelovanje 150 profesionalaca iz cijelog svijeta, potpisuje redatelj Luka Rukavina.

Redatelj filma Guy Ritchie (Zdrpi i briši, 2000., Gospoda, 2019.) još se jednom pobrinuo za dobru akcijsku zabavu pod naslovom Operacija Fortune: Prevara stoljeća, a koja obiluje dinamičnom radnjom, šarenilom karaktera te brzim isprepličućim scenama.

  • Autor: Župski portal - zupcica.hr
  • zagonetka_pobjede