Subota, 06 Lipanj 2020
Anton Jurkić; U ponedjeljak očekujemo svu djecu u školi, učenike ćemo rasporediti u obje školske zgrade

Anton Jurkić; U ponedjeljak očekujemo svu djecu u školi, učenike ćemo rasporediti u obje školske zgrade

Učenici od 1. do 4. razreda osnovne škole od ponedjeljka se vraćaju u škole, omogućile su to nove epidemiološke mjere koje je Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio jučer. Kako je to planirano u župskoj školi pitali smo ravnatelja Antona Jurkića.

- Jutros smo imali sastanak s ministricom i dobili nove upute. Za razliku od preporuka prije dva tjedna sada Ministarstvo potiče dolazak djece od prvog do četvrtog razreda nazad u škole, epidemiološke mjere su prilično ublažene. Preporučuje se dolazak sve djece, ali još uvijek za djecu koje roditelji iz objektivnih ili subjektivnih razloga ne žele poslati u školu će biti omogućena nastava na daljinu. To se odnosi na djecu iz obitelji koje žive s kroničnim bolesnicima, ali i onu djecu čiji roditelji iz nekog razloga još uvijek imaju strah od povratka u školu. To će vjerojatno biti manji broj djece koja će i dalje biti u kontaktu s učiteljima, te se naknadno mogu uključiti na nastavu u školi - rekao je ravnatelj Jurkić.

Kako bi što više bili odvojeni učenike ćemo rasporediti u obje školske zgrade

- Kako će učenici od 5. do 8. razreda ovu školsku godinu najvjerojatnije završiti online, planiramo učenike razredne nastave rasporediti pola u zgradu na Kantulama, a pola u školu na Mljekari kako bi što više bili odvojeni, te da se možemo što više pridržavati epidemioloških mjera.  Učenici četvrtih razreda pohađat će nastavu u novoj školskoj zgradi., a svi oni koji su išli u produženi boravak ostaju u novoj školskoj zgradi i mogu koristiti usluge produženog boravka. Svi ostali učenici će biti u staroj zgradi. Učenici će u školi imati nastavu iz svih predmeta uključujući i izborne. Nastava tjelesnog odgoja će se izvoditi na otvorenom.

Nećemo raditi ankete, nego pozivamo svu djecu da u ponedjeljak dođu u školu. Prema naputku ministrice mi u ponedjeljak moramo očekivati svu djecu u školi, a onda ćemo vidjeti tko nije došao, te će učitelji stupiti u kontaktu s roditeljima te djece. Još čekamo potvrdu od županije o prijevozu učenika autobusima Libertasa, pretpostavljam da će to krenuti odmah, ali još nemamo potvrdu - poručio je Jurkić.

  • dubrovnik-riviera.hr