Subota, 19 Rujan 2020

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 12 osoba zaraženih COVID-19 infekcijom. Riječ je o tri ženske osobe iz Dubrovnika (za dvije je utvrđena epidemiološka veza), jednoj muškoj i četiri ženske osobe iz Ploča (četiri ženske osobe imaju utvrđenu epidemiološku vezu), po jednoj muškoj osobi iz Metkovića i Slivnog (s utvrđenim epidemiološkim vezama), jednoj ženskoj osobi iz Orebića (utvrđena epidemiološka veza), te jednoj muškoj osobi iz Župe dubrovačke.

Izliječeno je 11 osoba – šest iz Dubrovnika, tri iz Župe dubrovačke, jedna iz Opuzena te jedna osoba koja nema prebivalište u našoj županiji.

 U OB Dubrovnik hospitalizirana je 21 osoba pozitivna na koronavirus, od čega su na respiratoru tri osobe. Od početka pandemije analizirano je 12 815 uzoraka.

U samoizolaciji se nalazi 512 osoba , a u posljednja 24 sata utvrđena su četiri slučaja kršenja mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 80 slučaja kršenja samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

U posljednja 24 sata zabilježeno je 212 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 2128

Među njima je 288 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga su na respiratoru 24 pacijenta.

Nema preminulih.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 14725 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 244 preminulo, ukupno se oporavilo 12353 osoba od toga 184 u posljednja 24 sata.

U samoizolaciji je trenutno 9714 osoba.

Do danas je ukupno testirano 254 480 osoba, od toga 5457 u posljednja 24 sata.

Nedavno osnovana Sportsko kulturna udruga Plat sinoć je organizirala svoju prvu priredbu, Klapsko - ribarsku večer u Platu.

Na večeri dalmatinskih melodija uz okus ribe i vina na malonogometnom terenu pod Maslovom nastupale se klape Subrenum, Kaše i ženska klapa Figurin. Četvrta najavljena klapa Poklisari zbog bolesti jednog od članova sinoć nije zapjevala u Platu.

Odaziv ljubitelja klapske pjesme je bio puno veći od najoptimističnijih očekivanja organizatora, stotine posjetitelja je uživalo uz  svima poznate dalmatinske melodije  uz okus ribe i vina, tražio se stol više, a dobro popunjena su bila i mjesta na tribinama.

Dio ugođaja sa sinoćnjeg Susreta Klapa - Plat 2020. donosimo u Fotogaleriji i Videoprilogu ŽuTV-a.

Jučer, 17. rujna, u obiteljskoj kući u mjestu  Rogotin pokraj Ploča, dogodilo se ubojstvo muškarca u dobi od 29 godina. Uhićene su dvije muške osobe koje se dovode u vezu s ovim događajem i oni se trenutno nalaze u Policijskoj postaji Ploče na kriminalističkom istraživanju.

Policija je na mjestu događaja obavila očevid kojim je rukovodila županijska državna odvjetnica.
Više detalja o ovom događaju bit će poznato po završetku kriminalističkog istraživanja.


Dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Dubrovnik 45-godišnjak je osumnjičen za kazneno djelo protupravnog oduzimanja slobode u pokušaju.   

Sumnjiči se da je u večernjim satima u srijedu, 16. rujna, prvo verbalno, a potom i silom pokušao odvesti djevojčicu, koja se u tom trenutku nalazila u parku na Batali u Dubrovniku, do svog stana koji se  nalazi u blizini, a od čega je odustao dolaskom njenih prijatelja koji su pozvali policiju. Muškarac je vrlo brzo  uhićen, već u 22,45 sati, kada je utvrđeno da je pod utjecajem alkohola od 2,83 g/kg.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni 45-godišnjak je uz kaznenu prijavu, kasno sinoć, predan pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave.

U sjećanje na današnji dan daleke 887. godine,  kada je mornarica male hrvatske Neretvanske kneževine pod knezom Branimirom pobijedila Mlečane kod Makarske danas se slavi Dan Hrvatske ratne mornarice. U spomen na bitku koja je davno odredila tijek povijesti na istočnoj jadranskoj obali, od 1993. se obilježava Dan Hrvatske ratne mornarice s ciljem isticanja hrvatske pomorske tradicije.

Jučer je u Splitu održano svečano obilježavanje 29. obljetnice Hrvatske ratne mornarice.  Središnja svečanost i postrojavanje pripadnika HRM-a održano je u luci Lora. U prigodi obljetnice najviši uzvanici odali su poštovanje poginulima u Spomen sobi poginulih pripadnika HRM-a, a potom je održana misa za poginule hrvatske branitelje.

Ministar obrane Mario Banožić je istaknuo važnost ponovnog ustrojavanja satnije Mornaričko-desantnog pješaštva u Pločama i potrebu za jakom Hrvatskom ratnom mornaricom koja u svakom trenutku može jamčiti sigurnost u prostoru Jadranskog mora, te spomenuo projekte koji pridonose njezinom jačanju i sposobnostima. To je, među ostalim, nastavak gradnje obalnih ophodnih brodova koji su važni za stalni nadzor teritorijalnog mora i zaštićenog ekološko-ribolovnog pojasa te remont raketnih topovnjača, čime će se i dalje osigurati nazočnost strateškog naoružanja na Jadranskom moru. Najavio je kako će u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede HRM-u uskoro biti predana i dva brza čamca dvojne namjene čime se proširuju sposobnosti naše Obalne straže.

U posljednja 24 sata zabilježena su 234 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 2100. Među njima je 280 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 21 pacijent. U samoizolaciji je trenutno 8938 osoba.

Šest osoba je preminulo.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 14513 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 244 preminulo, ukupno se oporavilo 12169 osoba, od toga 236 u posljednja 24 sata.

Do danas je ukupno testirano 249 023 osoba, od toga 6137 u posljednja 24 sata.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je osam osoba zaraženih COVID-19 infekcijom. Riječ je o dvije muške i tri ženske osobe iz Dubrovnika (jedna muška i dvije ženske osobe imaju utvđenu epidemiološku vezu), po jedna muška osoba iz Župe dubrovačke i Ploča te jedna ženska osoba koja nema prebivalište na području naše županije.

Izliječeno je 17 osoba - deset iz Dubrovnika, četiri iz Metkovića, po jedna osoba iz Opuzena i Stona kao i jedna osoba koja nema prebivalište na području naše županije.

 U OB Dubrovnik hospitalizirano je 16 osoba pozitivnih na koronavirus, od čega su na respiratoru tri osobe. Od početka pandemije analizirano je 12 595 uzoraka.

U samoizolaciji se nalazi 516 osoba, a u posljednja 24 sata utvrđen je jedan slučaj kršenja mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 76 slučaja kršenja samoizolacije.
Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Na Facebook stranici ZA GOGIN KORAK počelo je predstavljanje slika doniranih za humanitarnu akciju UMJETNICI ZA GOGIN KORAK.

- Početna cijena za sve slike je 1.500,00 kuna. Tijekom cijelog rujna svoje ponude (iznos u kunama) možete upisivati u komentar ispod slike koju želite kupiti, a molimo da nam Vaše osobne podatke (ime, prezime, mail adresa i/ili kontakt telefon) pošaljete u Messenger. Vaše ponude za slike mogu biti i ANONIMNE, samo nam pošaljite podatke u inbox (ime, prezime, kontakt telefon, naziv djela, iznos u kunama), a mi ćemo ponuđeni iznos prepisati u komentar ispod slike... Hvala unaprijed - poručuju organizatori.

Donosimo dio do sada predstavljenih slika;


JOSIP ŠKERLJ "Grad"
Tehnika: Akrilik Format: 40 x 50 cm Godina: 2020


ROMANA MILUTIN FABRIS "Grad"
Tehnika: Akrilik na platnu Format: 60 x 30 cm

LENA KRAMARIĆ "Gubim vrijeme"  
kombinirana tehnika na platnu, Format: 70 x 60 cm, Godina: 2017.

MIŠO BARIČEVIĆ  "Minčeta"
Tehnika: Akrilik Format: 40 x 50 cm Godina: 2019.

VIŠE POGLEDAJTE OVDJE

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 12 osoba zaraženih COVID-19 infekcijom. Riječ je o tri muške i dvije ženske osobe iz Dubrovnika (za sve je utvrđena epidemiološka veza), jednoj muškoj i dvije ženske osobe iz Opuzena (za jednu žensku osobu je utvrđena epidemiološka veza), jednoj muškoj i jednoj ženskoj osobi iz Metkovića (za žensku osobu je utvrđena epidemiološka veza), jednoj muškoj osobi iz Konavala (utvrđena epidemiološka veza) te jednoj ženskoj osobi iz Korčule.

Među oboljelima se nalaze i tri srednjoškolca iz Dubrovnika, Korčule i Metkovića te jedan osnovnoškolac iz Dubrovnika. Posljedično, u samoizolaciji je 23 učenika iz jedne srednje škole u Dubrovniku, 17 učenika iz srednje škole u Metkoviću, 18 učenika iz srednje škole u Vela Luci, te 22 učenika iz osnovne škole u Dubrovniku.

U OB Dubrovnik hospitalizirano je 17 osoba pozitivnih na koronavirus, od čega su na respiratoru tri osobe. Preminula je jedna muška osoba (1941. god).

Izliječeno je 16 osoba – 11 iz Dubrovnika, tri iz Metkovića, jedna iz Opuzena i jedna iz Ploča.
Od početka pandemije analizirana su 12 496 uzorka.

U samoizolaciji se nalazi 519 osoba, a u posljednja 24 sata utvrđen je jedan slučaj kršenja mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 75 slučaja kršenja samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

U posljednja 24 sata u Hrvatskoj je  testirano 5948 osoba i zabilježeno je 250 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2. Broj aktivnih slučajeva danas je ukupno 2108, među njima je 300 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga su na respiratoru 24 pacijenta.

Dvije osobe su preminule.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 14279 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 238 preminulo, ukupno se oporavilo 11933 osoba, od toga 243 u posljednja 24 sata.

U samoizolaciji je trenutno 8756 osoba.

Stranica 1 od 214