Petak, 28 Veljača 2020
Predsjednica zahvalila vatrogascima koji su sudjelovali u akciji u HE Dubrovnik u Platu

Predsjednica zahvalila vatrogascima koji su sudjelovali u akciji u HE Dubrovnik u Platu

Predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović susrela se sinoć u Dubrovniku s članovima Vatrogasne zajednice Dubrovačko-neretvanske županije i Vatrogasne zajednice grada Dubrovnika, među kojima su bili i članovi DVD-a Župa dubrovačka.

Predsjednica se ovom prilikom zahvalila svim vatrogascima na numornom i nesebičnom radu i predanosti koja se vidi prilikom svakog požara, a naročito u nedavnoj složenoj akciji prilikom požara u HE Dubrovnik u Platu u kojoj je živote nažalost izgubilo troje mladih ljudi.

Zamjenik župana Joško Cebalo istaknuo je kako Dubrovačko-neretvanska županija kontinuirano ulaže u vatrogasne snage, kako u potrebnu opremu i održavanje, tako i u ljudstvo, a istaknuo je i kako će uskoro JVP Mljet dobiti na raspolaganje i vatrogasni brod vrijedan više od milijuna kuna.

Napomenuo je kako je njezin posjet poticaj i motivacija svim vatrogascima, a također se zahvalio našim vatrogasnim snagama na predanosti koju su pokazali, među ostalim i u akcijama u HE Dubrovnik, ali i u nedavnom požaru u Općini Orebić.