Srijeda, 23 Listopad 2019
Postignut dogovor s mještanima; Kreće rekonstrukcija ceste od Mandaljene do mosta na Taranti

Postignut dogovor s mještanima; Kreće rekonstrukcija ceste od Mandaljene do mosta na Taranti

U pripremi je rekonstrukcija dijela ceste od Poslovne zone prema Mandaljeni LC 69050 na dionici od Mandaljena do mosta na rijeci Taranta. Rekonstrukcija će obuhvaćati radove izgradnje nogostupa, javne rasvjete i oborinske odvodnje.

Na prijedlog načelnika Nardellija vijećnici su na jučerašnjoj sjednici donijeli zaključak o kupnju zemljišta potrebnog za rekonstrukciju te dionice. Nardelli je vijećnike izvijestio o održanim sastancima i dogovoru s mještanima vlasnicima zemljišta, te posebno istaknuo spremnost i želju svih mještana čije je zemljište potrebno za provedbu ovog projekta za suradnjom. Naime, iako je projektom predviđena cesta s dva kolna traka s jednim nogostupom sa sjeverne strane kolnika, mještani si izrazili želju da se nogostup napravi s obje strane ceste, te volju da za navedeno općini ustupe (prodaju) potrebno zemljište.

Načelnik je izvijestio kako će se u narednoj fazi rekonstrukcije ove ceste izgraditi novi dvotračni most preko Tarante, a postojeći most, prema želji mještana će ostati za pješački promet.

Rekonstrukciju LC 69050 dionica Mandaljena - most na rijeci Taranta Općina realizira u suradnji sa Županijskom upravom za ceste, a tržišnu vrijednost za otkup zemljišta utvrdio je ovlašteni sudski vještak.

Pročitano 133 puta
  • veličina pisma smanji veličinu pisma smanji veličinu pisma uvečaj veličinu pisma uvečaj veličinu pisma

About Author