Četvrtak, 20 Veljača 2020
Ovogodišnji stipendisti potpisali ugovore; Odobreno čak 84 stipendija u tri kategorije (FOTO)

Ovogodišnji stipendisti potpisali ugovore; Odobreno čak 84 stipendija u tri kategorije (FOTO)

Ovogodišnji stipendisti Općine Župa dubrovačka okupili su se danas u velikoj vijećnici kako bi potpisali ugovor o stipendiranju za školsku i akademsku 2019./20. godinu.

Prema zaprimljenim prijavama 112 učenika i studenata, za ovu godinu odobreno je čak 84 stipendija u tri različite kategorije.

Općinski načelnik u svom obraćanju čestitao je svim stipendistima, uručio prigodne poklone, te zaželio puno sreće u nastavku školovanja.

Stipendiste je pozdravio i Nikša Matuško predsjednik Zaklade Antuna Miloslavića pok. Luka koja je i ove godine donacijom od šezdeset i osam tisuća osigurala dodatne stipendije.

Kao i prethodnih godina, svojom vrijednom donacijom od sedamdeset tisuća kuna OTP banku je podržala stipendiranje učenika i studenata iz kategorije slabijeg imovnog stanja.

Stipendije za prva četiri mjeseca (rujan, listopad, studeni i prosinac) isplatile su se danas jednokratno do kraja kalendarske godine, a od siječnja stipendije će se isplaćivati mjesečno.

Mjesečna stipendija za učenike iznosi 400 kuna, za studente koji se obrazuju u Dubrovniku 600 kuna, te za studente koji se obrazuju izvan Dubrovnika stipendija iznosi 1.000,00 kuna.  Općina Župa dubrovačka i ove će godine izdvojiti više od pola milijuna kuna za stipendiranje učenika i studenata sa svog područja.