Četvrtak, 20 Veljača 2020
Potpisan ugovor o izgradnji prve etape groblja Dubac vrijedan 19 milijuna kuna (FOTO/VIDEO)

Potpisan ugovor o izgradnji prve etape groblja Dubac vrijedan 19 milijuna kuna (FOTO/VIDEO)

U nazočnosti gradonačelnika Dubrovnika Mata Frankovića, njegove zamjenice Orlande Tokić i direktora Groblja Dubac Đura Lonze, općinski načelnik Silvio Nardelli danas je u zgradi Općine potpisao  ugovor s izvođačem radova tvrtkom Texo gradnja i tvrtkom IGH, stručnim nadzorom za prvu etapu izgradnje groblja Dubac koja uključuje  nastavak izgradnje glavne ceste u dužini oko 900 metara s kompletnom infrastrukturom, dva parkirališta od 200 parkirnih mjesta i trafostanicu. Tvrtka Texo gradnja je dala najpovoljniju ponudu u iznosu oko 19 milijuna kuna, vrijednost ugovora o nadzoru 243.750,00 kuna.

- Od početka radova do danas zajedničkim sredstvima Grada Dubrovnika i Općine Župa dubrovačka ukupno je uloženo preko 69 milijuna kuna, od čega je 21 milijun uložen u kupnju potrebnog zemljišta. Danas Općina raspolaže s preko 120 tisuća kvadrata zemljišta na prostoru budućeg Groblja Dubac, još nam preostaje kupiti par tisuća kvadrata koje trenutno nije moguće kupiti zbog neriješenih imovinskih odnosa. Na tit budućih 13 hektara napravljena je projekcija ne samo za ove faze koje sada gradimo, nego za potrebe Dubrovnika i Župe za izgradnju grobnih mjesta za sljedećih 100 godina - rekao je načelnik Nardelli.

Rok završetka danas ugovorenih radova je deset mjeseci, a načelnik se osvrnuo i na daljnju fazu u kojoj je planirana izgradnja grobnica.

- Nadamo se da će nam glavni projekt druge etapa koja podrazumijeva izgradnju grobnica sa svim objektima biti isporučen sredinom iduće godine. Tada idemo u javnu nabavu i odabir izvođača radova, te upućujemo poziv građanima na potpisivanje predugovoru. Nezahvalno je reći kad bi Groblje trebalo biti u funkciji, ali očekujem da bi to moglo biti tijekom 2023. godine - poručio je Nardelli, te dodao da bi ukupna vrijednost projekta trebala biti više od 200 milijuna kuna, što bi značili da bi grobno mjesto koštalo oko 150 tisuća kuna. Međutim, najviše grobnica će koštati 60 tisuća kuna, a razliku do 150 tisuća će nadoknaditi Grad Dubrovnik i Općina Župa dubrovačka.

- Imali smo uspona i padova. Stvari izgledaju bolje i sve ide pred kraj realizacije. Ovo će riješiti goruće pitanje Grada Dubrovnika i Općine Župa dubrovačka. Dosad je odrađen sjajan posao - rekao je gradonačelnik Maro Franković i zahvalio direktoru Groblja Dubac Đuru Lonzi i načelniku Nardellija ustrajnosti i svemu napravljenom za realizaciju ovog projekta.


Video sadržaj

  • Video sadržaj