Petak, 28 Veljača 2020
Kad će se zamijeniti puknuti šaht na magistrali - Donosimo odgovor iz Hrvatskih cesta

Kad će se zamijeniti puknuti šaht na magistrali - Donosimo odgovor iz Hrvatskih cesta

Kako smo izvijestili, u ponedjeljak 11. ožujka oko 19 sati zbog pucanja šahta visokonaponskih el. Instalacija na magistrali preko Trgovišta djelatnici Dubrovnik cesta su postavili prometne znakove i semafore, jer pukotina na poklopcu šahta predstavlja opasnost za vozače, pogotovo motocikliste. Očekivalo se da će zamjena šahta uslijediti tijekom idućeg dana.

Međutim, od tada dani prolaze, a radovima ni traga. Zbog puknutog poklopca šahta jednim kolnim trakom Državnom cestom D8, jedinom cestovnom vezom Dubrovnika sa Zračnom lukom, preko Trgovišta se uz pomoć semafora vozi već četvrti dan.

Za informaciju kada će doći do zamjene poklopca i normalizacije prometa jučer smo upit poslali Hrvatskim cestama.

- Radi se o šahtu visokonaponskih električnih instalacija koje su u vlasništvu HEP-a. HEP je pokrenuo proceduru zamjene poklopca. Očekujemo popravak krajem tekućega tjedna ili početkom idućeg - navodi se u današnjem odgovoru Tamare Pajić iz Ureda za odnose s javnošću Hrvatskih cesta.

Tako ćemo dok se ne dovrši "pokrenuta procedura", zbog puknutog poklopca šahta preko Trgovišta uz semafore voziti cijeli tjedan, a možda i koji dan više. Nadamo se da se ista procedura neće ponoviti u slučaju da do slične situacije dođe u srcu turističke sezone.