Petak, 28 Veljača 2020
Kratkotrajan dašak zime - Noćas stiže olujna bura s povremenom kišom, moguće i susnježicom

Kratkotrajan dašak zime - Noćas stiže olujna bura s povremenom kišom, moguće i susnježicom

Iako su nas protekli dani već prilagodili proljetnim temperaturama, ožujak će nas noćas i sutra još jednom podsjetiti da ipak većim dijelom pripada zimi. Tako će u noći s ponedjeljka na utorak naglo zapuhati nova olujna bura koja će bit će najjača u noćnim i ranijim jutarnjim satima utorka.

- Neće biti baš tako žestoka kao prošla, ali bit će jaka do olujna, vrlo vjerojatno lokalno i s orkanskim udarima. Uz buru će i osjetno zahladiti. Noćne i rane jutarnje sate utorka uz buru pratit će i naoblaka s povremenom kišom, a iznad 500 metara moguće i susnježicom i snijegom - napisao je Daniel Pavlinović iz Storm Chasers Dubrovnik na svojem Facebook profilu.

Uz buru će i osjetno zahladiti, a noćne i rane jutarnje sate utorka uz buru pratit će i naoblaka s povremenom kišom.Na nadmorskoj visini iznad 500 metara moguća je i susnježica, pa i  snijeg. U utorak tijekom dana očekuje se prestanak oborina i zatim razvedravanje. Bura će slabiti te već u srijedu i potpuno prestati, a zatim okrenuti na jugo u pojačanju, pa nas u četvrtak očekuju nove oborine.