Ponedjeljak, 20 Siječanj 2020
Nardelli; Neugodno sam iznenađen prozivanjem, Općina jedino želi da prostor primjereno izgleda

Nardelli; Neugodno sam iznenađen prozivanjem, Općina jedino želi da prostor primjereno izgleda

Na Facebook stranici Adrenalinskog parka Sveta Ana sinoć je objavljen post kojim vlasnica parka izvješćuje javnost "zašto Župa dubrovačka neće dobiti zabavni park ispred trgovačkog centra Sub city".

- U ovaj projekt smo unijeli puno ljubavi, kreativnosti i novca. Ali kod nas vladaju neki drugi zakoni ... #jačitlači i #dajkuvertupamoždainapravišnešto. Problem nastane ako niste taj tip. Ja nisam. I iz tog razloga Župa dubrovačka neće imati prekrasno igralište za djecu. Ugovor smo potpisali prije skoro pola godine. Uzeli smo teren u najam ,ali do prije par dana dok nismo odustali nije nam dopušteno bilo korištenje terena na koji smo imali zakonsko pravo. Nismo prekršili niti jedan propis. Suradnja je bila dogovorena. Dok se nije pojavio načelnik s obustavom radova i ucjenom. Radovi su nam obustavljeni bez ikakvog logičnog objašnjenja osim što je traženo da pored svih ulaganja napravimo dodatno i omanji Arboretum od skoro pola milijuna kuna o vlastitom trošku. Na što nismo pristali - navodi se između ostalog na Facebook stranici Adrenalinskog parka Sveta Ana.

Kako svaka medalja ima dvije strane za komentar ovog posta pitali smo općinskog načelnika Slivija Nardellija.

- Bez našeg znanja i konzultacije s Općinom na prostoru koji predstavlja zelenu površinu prema Državnoj cesti D8 počeli su se izvoditi radovi, na što smo reagirali u više navrata i održali par sastanaka kako s tvrtkom koja se brine o održavanju Sub City centra, tako i s investitoricom, gdje smo ih upozorili da je taj prostor predviđen za zelenu površinu, a ne za nikakav komercijalni sadržaj. Osobno nisam protiv Adrenalinskog parka, međutim očito je da investitor to želi pretvoriti u Adrenalinski park, a da od zelene površine  ne bude ništa - rekao je načelnik Silvio Nardelli.

- Stvar je tim gora što je sukladno ugovorima koje Općina ima s vlasnikom Sub City centra on na dijelu navedene zelene površine  dužan napraviti dječje igralište koje će biti javnog karaktera i dostupno svima. Ovim radovima se radilo nešto sasvim drugo, komercijalan proizvod koji su ogradili ogradom, te se čisto komercijalizira, a to nije sukladno ni Građevinskoj ni Uporabnoj dozvoli centra - istaknuo je Nardelli.

- Na navedenim sastancima u Općini čak nismo bili protiv Adrenalinskog parka u jednom dijelu prostora, ali smo prvenstveno inzistirali na projektu hortikulture. Vlasnica Adrenalinskog parka je napravila taj hortikulturni projekt, koji je iako ne znam točan iznos, bio jako skup. Mi na tako skupom projektu nismo inzistirali, samo smo tražili da vidimo kakvo hortikulturno riješene se u konačnici planira. Očito je došlo do sukoba investitora s tvrtkom koja se brine o održavanju Sub City centra, na zadnjem sastanku su se i posvađali. Meni je žao što je investitorica imala troškove, u međuvremeno se dogodilo da je bura polomila opremu, ali držim da se radilo nešto što se na tom prostoru nije smjelo raditi, što ne možemo dozvoliti. Ipak, ponavljam moje mišljenje je da Adrenalinski park u nekoj prihvatljivoj mjeri, uz javno dostupno dječje igralište i primjereno hortikulturno uređenje ne bi bio ni loš. Međutim ovo što se radilo sukladno Uporabnoj dozvoli nije moguće - zaključio je Općinski načelnik.

- Činjenica je da smo zadnje dvije godine u više navrata prema tvrtki koja se brine o Sub City centru imali niz primjedbi od neodržavanja zelene površine prema Državnoj cesti D8, do njihovog ekonomskog ulaza, odlagališta otpada, do izgleda zgrade B koja nije završena niti je u funkciji, a ispred nje su ostavljene staklene površine koje su se raspale po trotoaru, pa uništenog ulaza u garažu i još niza stvari gdje očito da zbog situacije s Agrokorom došlo do problema s održavanjem centra i njegovog okoliša. Međutim moram istaknuti da smo za vrijeme izgradnje centra imali jako dobru suradnju, te smo im zahvalni na ustupljenom zemljištu kako za izgradnju raskrižja Srebreno tako i za ceste oko objekta. Sam investitor je poklonio više od 2000 kvadrata zemljišta za javne potrebe i na tome smo zahvalni. Držim da smo imali jako dobru suradnju sve do zadnje dvije godine. Ipak, u zadnje vrijeme su pomaci na bolje neke stvari se rješavaju - dodao je Nardelli.