Ponedjeljak, 11 Prosinac 2023
Rezultati jučerašnje policijske akcije; Najčešći prekršaj nekorištenje ili nepropisno korištenje kacige

Rezultati jučerašnje policijske akcije; Najčešći prekršaj nekorištenje ili nepropisno korištenje kacige

Tijekom jučerašnjeg dana na prometnicama Policijske uprave dubrovačko-neretvanske provedena je akcija prometne policije koja je imala preventivno-represivni cilj usmjeren na sve vozače, a posebno na vozače mopeda, motocikala i osobnih prijevoznih sredstava koji su na našim prometnicama zastupljeni u velikom broju.

Tijekom akcije, evidentirano je 130 prometnih prekršaja, od kojih njih 49 su prekršaji  vozača mopeda, motocikla i osobnih prijevoznih sredstava.

Najčešće uočen i sankcioniran prometni prekršaj bio je nekorištenje ili nepropisno korištenje zaštitne kacige (20) i nepropisno pretjecanje ili obilaženje (7).

Od ostalih sankcioniranih prometnih prekršaja izdvajamo vožnju prije stjecanje prava na upravljanje mopedima i motociklima.

Vozači mopeda i motocikala su vrlo često izloženi stradavanjima u prometnim nesrećama, te su tijekom vožnje dužni koristiti zaštitnu kacigu kao i pridržavati  se svih drugih prometnih pravila kako bi se tako zaštitili od stradavanja.  
Tijekom vožnje, vozači osobnih prijevoznih sredstava dužni su također koristiti zaštitnu kacigu i kretati se površinama namijenjenim za tu vrstu vozila.

Ovakvim akcijama se upravo na to želi skrenuti pozornost i zato će policija nastaviti s provođenjem ovakvih i sličnih preventivno-represivnih aktivnosti. 

  • Autor: Župski portal - zupcica.hr
  • zagonetka_pobjede