Ispiši ovu stranicu
Boćarska festa u Platu; Obnovljeni teren otvorile boćarice Plata i Čibače (FOTOGALERIJA/VIDEO)

Boćarska festa u Platu; Obnovljeni teren otvorile boćarice Plata i Čibače (FOTOGALERIJA/VIDEO)

Na obnovljenom starom boćarskom terenu čije je vraćanje u funkciju boćanja i druženja mještana potaknula ovog ljeta osnovana Sportsko kulturna udruga Plat, okupili su se jučer mještani Plata i njihove gošće članice novoosnovanog kluba "Boćarice Čibača" i uz kozlina na ražnju i ugodno popodnevno druženje otvorili ovo nakon dugo godina obnovljeno sportsko igralište.

- Zadnjih petnaestak godina ovo je igralište bilo zapušteno, a zaslugom djelatnika Komunalnog društva općine koji su u samo mjesec dana uredili i revitalizirali boćarski teren, ali i mještana koji su pomogli da se srediti ostatak okoliša, danas imamo ovu festu i boćarsko druženje. U goste su nam stigle boćarice iz Čibače, nadam se da će ubuduće ovakvih druženja biti još i više - rekao je predsjednik Sportsko kulturne udruge Plat Željko Račić.

_ideja za osnivanje ženskog boćarskog kluba nam je došla na jednom izletu ovog ljeta na Šipanu gdje smo našli jedan teren i malo zaigrale. Počele smo vježbat na terenu u Čibači u Mata Marlaisa, bile smo i na Brgatu, a danas smo na festi otvaranja terena u Platu - rekla je Sonja Mišić jedna od osnivačica Boćarica Čibača.

Kako je jučer izapodne bilo u Platu pogledajte u našoj Fotogaleriji i videoprilogu ŽuTV-a


Video sadržaj